Italiaanse roerbakgroente

Italiaanse roerbakgroente is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een combinatie van verschillende groenten, zoals paprika, courgette, aubergine, ui en knoflook, die je samen met wat Italiaanse kruiden en olijfolie roert. Het resultaat is een smaakvolle, kleurrijke maaltijd die je meteen kunt serveren. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 paprika’s, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 aubergine, in blokjes
– 1 ui, in halve ringen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de paprika, courgette en aubergine toe en bak alles nog 5-7 minuten.

5. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de Italiaanse roerbakgroente direct.

Italiaanse roerbakgroente

Geef een reactie

Schuiven naar boven