Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een perfecte manier om de smaken van Italiaanse groenten te combineren met een knapperige, kruidige bite. In dit recept wordt cavolo nero geroerbakt met knoflook, ui, paprika, tomaat en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 gele paprika, in blokjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde peterselie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 500 gram cavolo nero, in reepjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui toe en bak deze 2 minuten.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de paprika’s toe en bak nog 2 minuten.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.

6. Voeg de kruiden toe en bak nog 1 minuut.

7. Voeg het zout en peper toe en roer goed door.

8. Voeg de cavolo nero toe en bak nog 5 minuten, of totdat de groente gaar is.

9. Serveer direct.

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

Geef een reactie

Schuiven naar boven