Italiaanse ratatouille

Italiaanse ratatouille is een heerlijke, gezonde maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Italiaanse schotel die bestaat uit een mix van verschillende groenten, zoals aubergine, courgette, paprika, ui en tomaat. Deze groenten worden gekookt in een saus van olijfolie, knoflook, oregano en basilicum. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je kunt serveren met pasta, rijst of brood. Hieronder volgt het recept voor Italiaanse ratatouille.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in blokjes
– 2 courgettes, in blokjes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aubergine, courgette, paprika, ui en tomaat in een ovenschaal.

3. Voeg de olijfolie, knoflook, oregano, basilicum, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ratatouille gedurende 25-30 minuten.

5. Serveer de ratatouille warm met pasta, rijst of brood.

Italiaanse ratatouille

Geef een reactie

Schuiven naar boven