Italiaans vlees

Italiaans vlees is een heerlijke manier om een smaakvolle maaltijd te bereiden. Het is een klassieker die je eenvoudig kunt maken met een paar ingrediënten. In dit recept gebruiken we een klassieke Italiaanse saus met tomaten, knoflook, oregano en basilicum. We combineren dit met een stuk vlees, zoals kip, rundvlees of varkensvlees. Dit recept is een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te bereiden die iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram kip, rundvlees of varkensvlees
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg het vlees toe. Bak het vlees aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de knoflook, tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

5. Giet het vlees en de saus in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het vlees in ongeveer 20 minuten gaar.

6. Serveer het vlees met een salade of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Italiaans vlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven