Italiaans spaghetti

Italiaanse spaghetti is een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat eenvoudig te maken is en dat heerlijk smaakt. In dit recept wordt de spaghetti gecombineerd met een klassieke tomatensaus, knoflook, ui en basilicum. Dit is een heerlijk gerecht dat iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui op een matig vuur totdat deze zacht is.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de tomatensaus. Roer alles goed door elkaar en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

7. Serveer de spaghetti met de tomatensaus en geniet ervan!

Italiaans spaghetti

Geef een reactie

Schuiven naar boven