Indonesisch kip

Indonesisch kip is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een combinatie van kruiden, groenten en kip die samen een heerlijke smaak creëren. In dit recept gebruiken we kipfilet, maar je kunt ook andere stukken kip gebruiken. De kruiden en groenten geven de kip een heerlijke smaak en het is een geweldige manier om je maaltijd op te vrolijken.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chili poeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje tomatenpuree
– 1/2 kopje kokosmelk
– 1/4 kopje gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

5. Voeg de tomatenpuree, kokosmelk en koriander toe en roer goed door.

6. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Serveer met rijst of naanbrood.

Indonesisch kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven