Indiase curry

Indiase curry is een heerlijke, pittige maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van verschillende kruiden en specerijen, waardoor het een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Indiase curry kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel garam masala

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 blik kikkererwten

– 1 kopje kokosmelk

– 1 eetlepel citroensap

– Zout en peper naar smaak

– Verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de kurkuma, komijn, koriander, chili poeder en garam masala toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, kokosmelk en citroensap toe en breng aan de kook.

5. Laat de curry 10-15 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Garneer met verse koriander.

Serveer de curry met rijst of naanbrood. Geniet ervan!

Indiase curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven