Indian curry

Indian curry is een heerlijke, pittige maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een geweldige manier om je smaakpapillen te verwennen met een combinatie van kruiden en specerijen. In dit recept gebruiken we kip, maar je kunt ook andere vlees- of vegetarische ingrediënten gebruiken. Met deze stap-voor-stap instructies kun je een heerlijke, authentieke Indiaas curry maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, gehakt

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels gember, gehakt

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels garam masala

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 blik tomatenpuree

– 1 blik kokosmelk

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook, gember en kurkuma toe en bak tot de uien zacht zijn.

2. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

3. Voeg de garam masala, komijn, koriander, chili poeder en zout toe en roer goed.

4. Voeg de tomatenpuree, kokosmelk en water toe en roer goed.

5. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de gehakte koriander toe en roer goed.

7. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Indian curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven