Indiaas

Indiaas eten is een van de meest populaire keukens ter wereld. Het is een combinatie van veel verschillende smaken, kruiden en ingrediënten. Het is een heerlijke manier om je maaltijd te verrijken met een vleugje exotisch. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Indiaas gerecht.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel garam masala

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 blik kikkererwten

– 1 kopje kokosmelk

– 1/2 kopje water

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog eens 1 minuut.

5. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, kokosmelk en water toe.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 10 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer met rijst of naanbrood.

Eet smakelijk!

Indiaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven