Ile flottante

Ile Flottante is een klassieke Franse dessert dat bestaat uit een luchtige meringue die drijft op een bed van crème anglaise. Het is een heerlijk en licht dessert dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is eenvoudig te maken en het resultaat is een verrukkelijk dessert dat iedereen zal waarderen. Hier is hoe je Ile Flottante maakt.

Ingrediënten:

– 4 eieren
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje slagroom
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/4 theelepel zout

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Splits de eieren en klop de eiwitten met een mixer totdat ze stijf zijn. Voeg de suiker toe en klop nog een paar minuten.

3. Voeg de melk, slagroom, vanille-extract en zout toe en klop nog een paar minuten.

4. Vet een ovenschaal in en giet het eimengsel erin.

5. Bak de meringue in de oven gedurende 25-30 minuten.

6. Laat de meringue afkoelen.

7. Terwijl de meringue afkoelt, maak je de crème anglaise. Verwarm de melk en slagroom in een steelpan. Voeg de suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost.

8. Klop de eidooiers in een kom en voeg de warme melk toe. Roer goed.

9. Giet het eimengsel terug in de steelpan en verwarm het op laag vuur. Roer voortdurend totdat de crème begint te binden.

10. Verdeel de crème anglaise over 4 kommen.

11. Leg de meringue op de crème anglaise en garneer met poedersuiker.

12. Serveer de Ile Flottante direct. Geniet ervan!

Ile flottante

Geef een reactie

Schuiven naar boven