Ijstaart

IJstaart is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker dessert dat je kunt serveren als afsluiting van een maaltijd of als een verrassing voor een speciale gelegenheid. In dit recept leer je hoe je een heerlijke ijstaart kunt maken met een knapperige koekbodem, een romige vulling en een topping van vers fruit.

Ingrediënten:

– 200 gram koekjes (bijvoorbeeld Digestive of Oreo)

– 100 gram boter

– 500 gram roomkaas

– 200 ml slagroom

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels vanille-extract

– Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen, kiwi’s, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Breek de koekjes in kleine stukjes en doe deze in een kom. Smelt de boter en voeg deze toe aan de koekjes. Meng alles goed door elkaar.

3. Vet een springvorm in met boter en druk het koekjesmengsel aan in de bodem. Bak de bodem in de oven voor ongeveer 10 minuten. Laat de bodem afkoelen.

4. Klop de roomkaas, slagroom, suiker en vanille-extract in een kom tot een glad mengsel.

5. Giet het mengsel in de springvorm en strijk het glad. Zet de taart in de koelkast voor minimaal 4 uur.

6. Verwijder de taart uit de koelkast en garneer met vers fruit naar keuze.

7. Serveer de ijstaart en geniet ervan!

Ijstaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven