Ijsbergsla warm

Ijsbergsla warm is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een lekkere combinatie van knapperige ijsbergsla, gebakken spek, geroosterde pijnboompitten en een heerlijke honing-mosterddressing. Deze salade is een perfecte maaltijd voor een zomerse dag.

Ingrediënten:

– 2 kopjes ijsbergsla, in stukjes gesneden
– 4 eetlepels gebakken spek, in stukjes gesneden
– 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel mosterd
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de spek toe en bak het tot het knapperig is.

3. Voeg de ijsbergsla toe en bak het gedurende 2-3 minuten.

4. Voeg de pijnboompitten toe en bak het nog 1 minuut.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. In een kom, meng de honing en mosterd.

7. Voeg de gebakken ijsbergsla toe en meng het goed.

8. Serveer de salade warm.

Ijsbergsla warm

Geef een reactie

Schuiven naar boven