Huzarensalade rundvlees

Huzarensalade is een klassiek Nederlands gerecht dat al sinds de 19e eeuw bestaat. Het is een heerlijke salade die gemaakt wordt met rundvlees, aardappelen, uien, augurken en een heerlijke dressing. In dit recept wordt er gebruik gemaakt van rundvlees, wat het een extra smaakvolle salade maakt. Met deze stap-voor-stap instructies kun je een heerlijke huzarensalade maken met rundvlees.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 augurken, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels azijn
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak het gehakt in een koekenpan tot het gaar is.

3. Kook de aardappelblokjes in een pan met water tot ze gaar zijn.

4. Meng het gehakt, de aardappelblokjes, de ui, de augurken en de kruiden in een kom.

5. Voeg de mayonaise, mosterd, azijn, suiker en paprikapoeder toe en meng alles goed door elkaar.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

8. Bak de huzarensalade in de oven gedurende 20 minuten.

9. Serveer de huzarensalade met rundvlees warm of koud.

Huzarensalade rundvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven