Humus is een heerlijke, veelzijdige dip die gemaakt kan worden met een paar eenvoudige ingrediënten. Het is een geweldige manier om je maaltijd wat pit te geven en het is ook nog eens gezond. In dit recept leer je hoe je een heerlijke humus kunt maken met kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap en kruiden. Met deze ingrediënten kun je een heerlijke, smaakvolle humus maken die je kunt serveren met crackers, groenten of als dip voor je favoriete gerechten.
Ingrediënten:
– 2 koppen kikkererwten (uit blik of gekookt)
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tahin
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels water
Bereidingswijze:
1. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze tot een fijne puree.
2. Voeg de knoflook, tahin, citroensap, komijn, paprikapoeder, zout, olijfolie en water toe en mix alles goed door elkaar.
3. Breng de humus op smaak met meer zout, citroensap of kruiden naar smaak.
4. Serveer de humus met crackers, groenten of als dip voor je favoriete gerechten.