Hummus gedroogde kikkererwten

Hummus is een heerlijke, veelzijdige dip die gemaakt kan worden met verschillende ingrediënten. In dit recept gebruiken we gedroogde kikkererwten als basis, wat een heerlijke, romige textuur geeft. We voegen ook knoflook, citroensap, tahin en kruiden toe om de smaak te versterken. Dit recept is eenvoudig te maken en is een perfecte snack of bijgerecht voor elke gelegenheid. Geniet ervan!

Ingrediënten

– 1 kop gedroogde kikkererwten

– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels tahin
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kop olijfolie

Bereidingswijze

1. Laat de gedroogde kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Giet het water af en spoel de kikkererwten af.

3. Doe de kikkererwten in een blender of keukenmachine en voeg de knoflook, citroensap, tahin, komijn, paprikapoeder en zout toe.

4. Blend alles tot een gladde massa.

5. Voeg de olijfolie toe en blend nogmaals tot een gladde, romige dip.

6. Serveer de hummus met wat extra olijfolie en wat extra kruiden. Geniet ervan!

Hummus gedroogde kikkererwten

Geef een reactie

Schuiven naar boven