Houtsnip

Houtsnip is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang in Nederland wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gebakken aardappelen, uien, spek en kruiden. Het is een heerlijk comfort food dat je in een mum van tijd klaar hebt. In dit recept leer je hoe je een heerlijke houtsnip kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 4 eetlepels spek, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.

3. Voeg de spek toe en bak het tot het knapperig is.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze tot ze lichtbruin zijn.

5. Voeg de paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de houtsnip gedurende 25-30 minuten tot de aardappelen gaar zijn.

7. Serveer de houtsnip warm met een salade of groente.

Houtsnip

Geef een reactie

Schuiven naar boven