Hongaarse goulash

Hongaarse goulash is een klassieke Oost-Europese stoofpot die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van deze gerecht bestaat uit gehakt, uien, paprika, tomaten en kruiden. Deze ingrediënten worden samen met wat bouillon gekookt tot een sappige, smaakvolle stoofpot.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 rode paprika’s, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 ml runderbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

2. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

3. Voeg de paprika, tomaten, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat de goulash op laag vuur zachtjes koken tot de saus dikker wordt. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

6. Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree.

Hongaarse goulash

Geef een reactie

Schuiven naar boven