Hollandse wokgroenten

Hollandse wokgroenten is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai klaar kunt maken. Het is een combinatie van verschillende groenten, zoals paprika, ui, wortel, prei en champignons, die samen met een klein beetje olie in een wok worden gebakken. Deze maaltijd is een perfecte manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Hieronder volgt een recept voor Hollandse wokgroenten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 1 paprika, in blokjes

– 1 wortel, in plakjes

– 1 prei, in ringen

– 200 gram champignons, in plakjes

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel gember, fijngehakt

– 1 eetlepel knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een wok op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui, paprika, wortel, prei en champignons toe en bak de groenten ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de sojasaus, sesamolie, gember, knoflook, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Serveer de Hollandse wokgroenten warm.

Hollandse wokgroenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven