Aalbessen

Aalbessen zijn een heerlijke, zoete vrucht die veel voedingsstoffen bevat. Ze zijn een geweldige toevoeging aan elke maaltijd en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. In dit recept maken we een heerlijke aalbessenjam die je kunt gebruiken als topping op toast, crackers of als een lekkere dip.

Ingrediënten:

– 500 gram aalbessen
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Begin met het wassen van de aalbessen en verwijder de steeltjes.

2. Doe de aalbessen in een pan en voeg het citroensap, honing, suiker en kaneel toe.

3. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur koken totdat de aalbessen zacht zijn.

4. Pureer het mengsel met een staafmixer totdat het een gladde jam is.

5. Laat de jam afkoelen en bewaar het in een afgesloten pot in de koelkast.

Geniet van je heerlijke aalbessenjam!

Aalbessen

Geef een reactie

Schuiven naar boven