Met boerenkool

Boerenkool is een heerlijk, gezond en voedzaam gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Nederland. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat veel verschillende smaken heeft. In dit recept maken we boerenkool met spekjes, uien en knoflook. Het is een heerlijk, comfortabel gerecht dat perfect is voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 100 gram spekjes
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de spekjes toe en bak tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de boerenkool toe en bak tot de boerenkool zacht is. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel de boerenkool over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de boerenkool gedurende 20 minuten.

6. Serveer de boerenkool met wat extra olijfolie en een frisse salade.

Met boerenkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven