Hollandse kaasfondue

Hollandse kaasfondue is een heerlijk gerecht dat je met vrienden en familie kunt delen. Het is een leuke manier om samen te genieten van een lekkere maaltijd. De kaasfondue is gemaakt met Hollandse kaas, wat een heerlijke smaak geeft aan het gerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Hollandse kaasfondue kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram Hollandse kaas, geraspt
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels boter
– 1/2 kop witte wijn
– 1/2 kop kippenbouillon
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote ovenbestendige kom.

3. Voeg de bloem toe en roer tot het een glad mengsel is.

4. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, zout, peper, nootmuskaat en knoflookpoeder toe en roer tot het een glad mengsel is.

5. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot het een glad mengsel is.

6. Zet de kom in de oven en bak de kaasfondue gedurende 15-20 minuten.

7. Serveer de kaasfondue met stukjes stokbrood of andere lekkernijen.

Eet smakelijk!

Hollandse kaasfondue

Geef een reactie

Schuiven naar boven