Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekkere combinatie van verse garnalen, komkommer, tomaat, ui en een heerlijke dressing. Het is een perfecte aanvulling op een feestelijke maaltijd of als een lekkere snack. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je eenvoudig je eigen Hollandse garnalencocktail maken.

Ingrediënten:

– 500 gram verse garnalen
– 1 komkommer
– 2 tomaten
– 1 ui
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels ketchup
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het schillen en koken van de garnalen. Kook de garnalen in kokend water met wat zout en peper. Laat de garnalen afkoelen.

2. Snijd de komkommer, tomaat en ui in kleine stukjes.

3. Meng de mayonaise, ketchup, Worcestershire saus, citroensap, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de komkommer, tomaat en ui toe aan de dressing en meng alles goed door elkaar.

5. Voeg de afgekoelde garnalen toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.

6. Serveer de Hollandse garnalencocktail direct of laat het afkoelen in de koelkast.

Hollandse garnalencocktail

Geef een reactie

Schuiven naar boven