Hollands

Hollands is een traditionele Nederlandse maaltijd die bestaat uit aardappelen, groenten en vlees. Het is een eenvoudig maar smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. In dit recept worden aardappelen, wortelen, uien, spek en kip gebruikt om een heerlijke Hollands te maken.

Ingrediënten:

– 4 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 wortelen, geschild en in plakjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 4 eetlepels spek, in blokjes gesneden
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak deze 2 minuten.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak deze 2 minuten mee.

4. Voeg de kipblokjes toe en bak deze 5 minuten mee.

5. Voeg de aardappelblokjes, wortelplakjes, paprikapoeder, tijm, zout en peper toe en bak alles nog 5 minuten.

6. Voeg de bloem toe en roer alles goed door elkaar.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht 25 minuten.

8. Serveer de Hollands met een frisse salade.

Hollands

Geef een reactie

Schuiven naar boven