Hollands pannetje

Hollands pannetje is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat veel Nederlanders kennen. Het is een klassiek gerecht dat bestaat uit aardappelen, uien, spek en eieren. Het is een gerecht dat makkelijk te maken is en dat je in een handomdraai op tafel kunt zetten. Hieronder volgt het recept voor Hollands pannetje.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen
– 2 uien
– 100 gram spek
– 4 eieren
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Snijd de uien in kleine stukjes.

3. Bak het spek in een koekenpan met wat olijfolie.

4. Voeg de uien toe en bak deze mee totdat ze glazig zijn.

5. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze mee totdat ze gaar zijn.

6. Voeg zout en peper naar smaak toe.

7. Breek de eieren boven het pannetje en bak het geheel totdat de eieren gestold zijn.

8. Serveer het Hollands pannetje met wat extra peper en zout.

Eet smakelijk!

Hollands pannetje

Geef een reactie

Schuiven naar boven