Hollandaisesaus

Hollandaisesaus is een klassieke saus die vaak wordt gebruikt bij gerechten zoals asperges, eieren en vis. De saus is gemaakt van boter, eidooiers, citroensap en kruiden. Het is een heerlijke saus die een gerecht een extra smaak en textuur geeft. Hieronder volgt een recept voor hollandaisesaus.

Ingrediënten:

– 3 eidooiers
– 2 eetlepels citroensap
– 1/2 kopje boter
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel cayennepeper

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.

2. Klop de eidooiers, citroensap, zout, peper en cayennepeper in een kom tot een glad mengsel.

3. Voeg het boter mengsel toe aan de eidooiers en klop het geheel met een garde tot het een glad mengsel is.

4. Verwarm het mengsel op laag vuur, terwijl je het constant roert.

5. Laat de saus koken totdat het een dikke, gladde saus is.

6. Serveer de saus direct of bewaar het in de koelkast tot gebruik.

Hollandaisesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven