Hollandaise

Hollandaise is een klassieke saus die vaak wordt gebruikt bij gerechten zoals asperges, eieren Benedict en vis. De saus is gemaakt van boter, eidooiers, citroensap en kruiden. Het is een relatief eenvoudig recept om te maken, maar het is belangrijk om de juiste technieken te gebruiken om een perfecte saus te maken. Hieronder volgt een recept voor hollandaise.

Ingrediënten:

– 4 eidooiers
– 1/2 kopje boter
– 2 eetlepels citroensap
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel cayennepeper

Instructies:

1. Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur.

2. Klop de eidooiers in een kom met een garde tot ze licht en schuimig zijn.

3. Voeg het citroensap, zout, peper en cayennepeper toe aan de eidooiers en klop tot het goed gemengd is.

4. Voeg de gesmolten boter toe aan de eidooiers en klop op hoge snelheid tot het een gladde saus is.

5. Verwarm de saus op laag vuur, terwijl je constant roert, tot de saus licht en romig is.

6. Serveer de hollandaise direct over je gerecht.

Hollandaise

Geef een reactie

Schuiven naar boven