Hokkaido pompoen

Hokkaido pompoen is een heerlijke, zoete en veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we de hokkaido pompoen om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van de zoete smaak van de pompoen met de knapperige topping van kaas en noten maakt deze ovenschotel een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 hokkaido pompoen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje groene erwten
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 kopje geroosterde amandelen
– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de hokkaido pompoen en snijd deze in kleine blokjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een minuutje mee.

5. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog 5 minuten mee.

6. Voeg de erwten, kikkererwten en amandelen toe en bak nog 5 minuten mee.

7. Verdeel het pompoenmengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

8. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 20 minuten.

9. Serveer de ovenschotel warm.

Hokkaido pompoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven