Hoemoes

Hoemoes is een heerlijke, traditionele Israëlische dip die gemaakt wordt van kikkererwten, knoflook, citroensap, tahin en kruiden. Het is een perfecte snack of bijgerecht voor elke gelegenheid. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke hoemoes maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten (uit blik of gekookt)

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels tahin

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze tot een fijne puree.

2. Voeg de knoflook, citroensap, tahin, komijn, paprikapoeder, zout en olijfolie toe en mix alles goed.

3. Voeg de peterselie toe en mix nogmaals.

4. Breng de hoemoes op smaak met extra zout en citroensap.

5. Serveer de hoemoes met pita of crackers.

Hoemoes

Geef een reactie

Schuiven naar boven