Hete kip indonesisch

Indonesische hete kip is een heerlijke, pittige maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van kruiden, knoflook, gember, sambal en kokosmelk die samen een heerlijke smaak creëren. Deze hete kip is een geweldige manier om je maaltijd op te peppen en je familie te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 kipfilet
– 2 eetlepels sambal
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels olie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje kokosmelk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

3. Meng de sambal, ketjap manis, olie, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, zout en peper in een kom.

4. Voeg de kipstukjes toe aan het mengsel en meng goed.

5. Voeg de kokosmelk toe en meng goed.

6. Leg de kipstukjes op een bakplaat en zet in de oven.

7. Bak de kipstukjes in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de hete kip met rijst of een salade.

Hete kip indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven