Hertenstoofpot

Hertenstoofpot is een heerlijk, traditioneel gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid in veel Europese landen. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit hertenvlees, groenten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt een recept voor hertenstoofpot.

Ingrediënten:

– 1 kg hertenvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, in plakjes gesneden

– 2 stengels selderij, in plakjes gesneden

– 2 aardappelen, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels bloem

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 kopje rode wijn

– 1 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, wortels, selderij en aardappelen toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

2. Voeg het hertenvlees toe en bak het gedurende 5 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, bloem, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de rode wijn en het water toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat het gerecht op een laag vuur gedurende 1,5 uur sudderen.

6. Serveer de hertenstoofpot met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Hertenstoofpot

Geef een reactie

Schuiven naar boven