Hertenstoof

Hertenstoof is een heerlijk, traditioneel gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid in veel Europese landen. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit hertenvlees, uien, wortelen, knoflook, kruiden en rode wijn. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor hertenstoof.

Ingrediënten:

– 1 kg hertenvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 wortelen, in plakjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels bloem

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 kopje rode wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg de uien, wortelen en knoflook toe en bak deze 5 minuten.

4. Voeg het hertenvlees toe en bak het vlees 5 minuten.

5. Voeg de bloem, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de rode wijn toe en roer goed.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten koken.

8. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht 1,5 uur stoven.

9. Serveer de hertenstoof met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Hertenstoof

Geef een reactie

Schuiven naar boven