Hertenfilet

Hertenfilet is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekker stukje vlees dat je kunt combineren met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept gebruiken we een combinatie van knoflook, uien, wortelen, champignons en rode wijn om een heerlijke saus te maken. De hertenfilet wordt gebakken in de oven en krijgt een heerlijke smaak door de saus.

Ingrediënten:

– 2 hertenfilets
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortelen, in plakjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 1/2 kopje rode wijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien, knoflook, wortelen en champignons toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de rode wijn toe en laat de saus 5 minuten koken.

4. Voeg de tijm en rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.

5. Leg de hertenfilets in een ovenschaal en giet de saus erover.

6. Bak de hertenfilets in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat het vlees gaar is.

7. Serveer de hertenfilets met de saus en eventueel wat aardappelpuree of rijst.

Hertenfilet

Geef een reactie

Schuiven naar boven