Hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt bereiden. Het is een lekker stuk vlees dat je kunt combineren met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept gebruiken we een combinatie van knoflook, rode wijn, boter en kruiden om de hertenbiefstuk een heerlijke smaak te geven. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 hertenbiefstukken
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels rode wijn
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel gedroogde oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de hertenbiefstukken in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper.

3. Verwarm de boter in een kleine pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

4. Voeg de rode wijn toe en laat het mengsel 1 minuut koken.

5. Voeg de kruiden toe en roer goed.

6. Giet het mengsel over de hertenbiefstukken en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.

7. Bak de hertenbiefstukken in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

8. Serveer de hertenbiefstukken met een salade of aardappelpuree.

Hertenbiefstuk

Geef een reactie

Schuiven naar boven