Hazelnootschuimtaart

Hazelnootschuimtaart is een heerlijke, luchtige taart die perfect is voor elke gelegenheid. Deze taart is gemaakt met een luchtige hazelnoot-meringue-bodem, gevuld met een romige hazelnootvulling en versierd met een laagje hazelnoot-meringue. Deze taart is een echte traktatie en zal zeker een hit zijn bij je gasten! Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke taart.

Ingrediënten:

– 4 eieren

– 1/2 kopje suiker

– 1/2 kopje hazelnoten, gemalen

– 1/4 kopje bloem

– 1/4 kopje boter, gesmolten

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 theelepel zout

Voor de vulling:

– 1/2 kopje hazelnoten, gemalen

– 1/2 kopje suiker

– 1/4 kopje boter, gesmolten

– 1/4 kopje melk

– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.

3. Voeg de gemalen hazelnoten, bloem, gesmolten boter, vanille-extract en zout toe en meng alles goed.

4. Vet een springvorm in met boter en giet het beslag erin.

5. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

6. Laat de taart afkoelen.

7. Maak ondertussen de vulling door de gemalen hazelnoten, suiker, gesmolten boter, melk en vanille-extract in een kom te mengen.

8. Verdeel de vulling over de afgekoelde taartbodem.

9. Bestrooi de taart met gemalen hazelnoten.

10. Serveer de taart en geniet ervan!

Hazelnootschuimtaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven