Hazelnootschuimtaart is een heerlijke, luchtige taart die perfect is voor elke gelegenheid. Deze taart is gemaakt met een luchtige hazelnoot-meringue-bodem, gevuld met een romige hazelnootvulling en versierd met een laagje hazelnoot-meringue. Deze taart is een echte traktatie en zal zeker een hit zijn bij je gasten! Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke taart.
Ingrediënten:
– 4 eieren
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje hazelnoten, gemalen
– 1/4 kopje bloem
– 1/4 kopje boter, gesmolten
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/4 theelepel zout
Voor de vulling:
– 1/2 kopje hazelnoten, gemalen
– 1/2 kopje suiker
– 1/4 kopje boter, gesmolten
– 1/4 kopje melk
– 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.
3. Voeg de gemalen hazelnoten, bloem, gesmolten boter, vanille-extract en zout toe en meng alles goed.
4. Vet een springvorm in met boter en giet het beslag erin.
5. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.
6. Laat de taart afkoelen.
7. Maak ondertussen de vulling door de gemalen hazelnoten, suiker, gesmolten boter, melk en vanille-extract in een kom te mengen.
8. Verdeel de vulling over de afgekoelde taartbodem.
9. Bestrooi de taart met gemalen hazelnoten.
10. Serveer de taart en geniet ervan!