Hartige taart spinazie

Hartige taart met spinazie is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een lunch of diner, of als een lekkere snack. De taart is gevuld met spinazie, kaas en een kruidige saus, en wordt gebakken in een korst van bladerdeeg. Dit recept is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te verwerken.

Ingrediënten:

– 2 pakken bladerdeeg
– 500 gram spinazie
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eieren
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook aan.

4. Voeg de spinazie toe en bak deze totdat deze gaar is.

5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer goed door.

6. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door.

7. Voeg de eieren toe en roer goed door.

8. Giet het spinaziemengsel in de springvorm en bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Laat de taart afkoelen en serveer warm.

Hartige taart spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven