Hartig met zijden tofu

Hartig met zijden tofu is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is ook een geweldige manier om tofu te eten, omdat het zo licht en zacht is. Met deze recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 300 gram zijden tofu

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje tomatenpuree

– 1/2 kopje groene olijven, gehalveerd

– 1/2 kopje kappertjes

– 1/2 kopje geroosterde paprika, in blokjes

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje gesneden verse spinazie

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tofu op een bakplaat en bestrijk met olijfolie. Bak in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 3 minuten.

4. Voeg de oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en bak gedurende 1 minuut.

5. Voeg de tomatenpuree, olijven, kappertjes, paprika, kikkererwten en spinazie toe en bak gedurende 5 minuten.

6. Voeg de gebakken tofu toe en bak gedurende 5 minuten.

7. Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak gedurende 2 minuten.

8. Serveer warm.

Hartig met zijden tofu

Geef een reactie

Schuiven naar boven