Harde wenerdeeg

Harde wenerdeeg is een klassiek deeg dat al eeuwenlang wordt gebruikt om allerlei lekkernijen te maken. Het is een stevig deeg dat gemakkelijk te kneden is en dat een heerlijke, knapperige korst geeft. Met dit recept kun je een heerlijk stuk harde wenerdeeg maken dat je kunt gebruiken voor allerlei gerechten.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 2 eetlepels suiker

– 2 eieren

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels koud water

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng goed.

2. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een korrelig deeg wordt.

3. Voeg de eieren toe en kneed het deeg nogmaals goed.

4. Voeg het koude water toe en kneed het deeg nogmaals goed.

5. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.

6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

7. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

8. Leg het deeg in een ingevette bakvorm en prik er gaatjes in met een vork.

9. Bak het deeg in de oven gedurende 25-30 minuten.

10. Laat het deeg afkoelen en geniet van je heerlijke stuk harde wenerdeeg!

Harde wenerdeeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven