Halloumi burger

Halloumi burgers zijn een heerlijke manier om de smaak van halloumi te combineren met de klassieke hamburger. Deze vegetarische burgers zijn eenvoudig te maken en zijn een geweldige optie voor een gezonde maaltijd. De halloumi burgers zijn gevuld met smaakvolle groenten en kruiden, en worden geserveerd met een knapperige salade. Dit recept is een geweldige manier om een lekkere maaltijd te maken die iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 2 plakken halloumi kaas
– 2 hamburgerbroodjes
– 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
– 1 tomaat, in dunne plakjes gesneden
– 1 ui, in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel kappertjes
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakken halloumi op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.

4. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 2-3 minuten, of totdat de ui zacht is.

5. Voeg de komkommer, tomaat, kappertjes, knoflookpoeder, oregano, zout en peper toe en bak gedurende nog 2-3 minuten.

6. Verwarm de hamburgerbroodjes in de oven gedurende 5 minuten.

7. Verdeel de groenten over de hamburgerbroodjes en leg de halloumi erbovenop.

8. Meng de mayonaise, mosterd en balsamicoazijn in een kom en verdeel de saus over de burgers.

9. Serveer de halloumi burgers met een knapperige salade.

Halloumi burger

Geef een reactie

Schuiven naar boven