Hachee oma

Hachee is een traditionele Nederlandse stoofschotel die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, comfortabele maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept maken we een hachee zoals oma het maakte, met een heerlijke, zoete smaak.

Ingrediënten:
500 gram runderlappen
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bloem
2 eetlepels suiker
2 eetlepels azijn
2 eetlepels Worcestersaus
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels ketchup
1 theelepel kruidnagel
1 theelepel tijm
1 theelepel laurier
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel zout
1 theelepel peper
1 liter runderbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2. Verhit wat olie in een grote braadpan en bak de runderlappen aan beide kanten aan. Voeg de ui toe en bak deze mee totdat deze glazig is.

3. Voeg de knoflook, tomatenpuree, bloem, suiker, azijn, Worcestersaus, mosterd, ketchup, kruidnagel, tijm, laurier, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat de hachee ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen.

6. Haal de hachee uit de pan en doe het in een ovenschaal.

7. Zet de schaal in de oven en laat de hachee nog eens 1,5 uur stoven.

8. Serveer de hachee met aardappelpuree of rijst.

Hachee oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven