Gulyás

Gulyás is een traditionele Hongaarse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van deze stoofschotel bestaat uit gehakt, aardappelen, uien, paprika’s en tomaten. De smaak wordt versterkt door het toevoegen van kruiden zoals paprika, knoflook en komijn. Gulyás is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond.

Recept voor Gulyás

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 liter kippenbouillon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

2. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de knoflook, paprika’s, tomaten en aardappelen toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de paprikapoeder, komijn, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Laat de gulyás op een laag vuur zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.

7. Serveer de gulyás met wat vers brood.

Gulyás

Geef een reactie

Schuiven naar boven