Grutten

Grutten met spek en ui is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Het is een gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken en dat je in een korte tijd klaar hebt. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram grutten
– 2 uien, gesnipperd
– 200 gram spek, in blokjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de grutten toe. Kook de grutten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de boter in een grote koekenpan en voeg de ui en het spek toe. Bak de ui en het spek totdat de ui glazig is en het spek goudbruin.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de gekookte grutten toe en roer goed. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en voeg de peterselie toe.

6. Serveer de grutten met spek en ui direct.

Grutten

Geef een reactie

Schuiven naar boven