Grote garnalen

Grote garnalen zijn een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden de grote garnalen gebakken in een knapperige korst van paneermeel en geserveerd met een frisse salade van komkommer en tomaat. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram grote garnalen
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 komkommer
– 1 tomaat

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Klop de eieren met de melk in een kom.

3. Meng de bloem, paneermeel, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een andere kom.

4. Haal de garnalen door het eimengsel en vervolgens door het meelmengsel.

5. Verwarm de olijfolie in een ovenschaal en bak de garnalen hierin aan beide kanten goudbruin.

6. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de garnalen in ongeveer 10 minuten gaar.

7. Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes.

8. Serveer de gebakken garnalen met de salade van komkommer en tomaat.

Grote garnalen

Geef een reactie

Schuiven naar boven