Groninger mosterdsoep

Groninger mosterdsoep is een heerlijke, kruidige soep die je in een handomdraai kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van mosterd, uien, aardappelen, kruiden en room. Deze soep is een echte klassieker in de Groninger keuken en is een heerlijke manier om je dag mee te beginnen. Hieronder volgt het recept voor Groninger mosterdsoep.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels mosterd
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 liter kippenbouillon
– 200 ml room
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook gedurende 5 minuten, of totdat de uien zacht zijn.

2. Voeg de aardappelblokjes, mosterd, kurkuma, paprikapoeder en tijm toe en roer goed door. Bak de ingrediënten gedurende 2 minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten koken, of totdat de aardappelblokjes gaar zijn.

4. Voeg de room toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.

5. Serveer de soep met een lekker stukje brood.

Eet smakelijk!

Groninger mosterdsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven