Groenten wraps

Heerlijke groenten wraps zijn een gezonde en smakelijke manier om je dagelijkse portie groenten te eten. Deze wraps zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gevuld met een verscheidenheid aan groenten, kruiden en sauzen. In dit recept worden de wraps gevuld met een mengsel van geroosterde groenten, feta kaas en een zelfgemaakte yoghurtsaus.

Ingrediënten:

– 4 wraps
– 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
– 1 courgette, in blokjes gesneden
– 1 ui, in ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 100 gram feta kaas, in blokjes gesneden
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden

Voor de yoghurtsaus:

– 200 gram Griekse yoghurt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de paprika, courgette, ui en knoflook op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met komijn, paprikapoeder, zout en peper. Rooster in de oven gedurende 20 minuten.

3. Meng de feta kaas met de geroosterde groenten.

4. Maak de yoghurtsaus door alle ingrediënten te mengen.

5. Verwarm de wraps in de oven gedurende 5 minuten.

6. Verdeel het groentenmengsel over de wraps en voeg de komkommer toe.

7. Rol de wraps op en serveer met de yoghurtsaus.

Groenten wraps

Geef een reactie

Schuiven naar boven