Groentelasagne

Groentelasagne is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een gerecht dat je kunt variëren met verschillende groenten en kruiden. In dit recept gebruiken we courgette, aubergine, paprika, champignons en spinazie. Deze groenten worden gecombineerd met een saus van tomaten, knoflook en kruiden. Daarnaast wordt er ook kaas toegevoegd voor een extra smaakvolle lasagne. Volg de stappen in dit recept om een heerlijke groentelasagne te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 2 courgettes, in plakjes
– 1 aubergine, in plakjes
– 2 paprika’s, in plakjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 200 gram spinazie
– 2 uien, fijngesneden
– 4 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels oregano
– 2 eetlepels basilicum
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de courgette, aubergine, paprika en champignons toe en bak deze 5 minuten mee.

4. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de spinazie toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

6. Vet een ovenschaal in en leg hierin een laag lasagnebladen.

7. Voeg hier een laag groentenmengsel aan toe en strooi hier wat geraspte kaas over.

8. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn.

9. Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas.

10. Bak de lasagne in de oven gedurende 30 minuten.

11. Serveer de lasagne met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Groentelasagne

Geef een reactie

Schuiven naar boven