Groentebouillon

Groentebouillon is een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte manier om je dagelijkse portie groenten te krijgen en het is ook nog eens lekker. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke groentebouillon maken.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels rozemarijn
– 2 liter kippenbouillon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, wortel, selderij, aardappel, tomaten, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe. Roerbak de groenten ongeveer 5 minuten.

2. Voeg de kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten koken.

3. Breng de soep op smaak met zout en peper.

4. Serveer de groentebouillon met wat vers brood. Geniet ervan!

Groentebouillon

Geef een reactie

Schuiven naar boven