Groente tortilla

Groente tortilla is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekkere manier om je dagelijkse portie groenten te eten. Deze tortilla is gevuld met een mix van verschillende groenten, zoals paprika, ui, courgette en champignons. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt het recept voor groente tortilla.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 courgette, in blokjes

– 200 gram champignons, in plakjes

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 4 tortilla’s

– 200 gram geraspte kaas

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, paprika, courgette en champignons toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano en zout toe en bak nog een paar minuten.

4. Leg de tortilla’s op een bakplaat en verdeel de groenten erover. Bestrooi met de geraspte kaas.

5. Bak de tortilla’s in de oven gedurende 10 minuten, of totdat de kaas gesmolten is.

6. Garneer met de koriander en serveer.

Groente tortilla

Geef een reactie

Schuiven naar boven