Groenselderij is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we groenselderij om een heerlijke salade te maken. De salade is licht, fris en heerlijk als bijgerecht of als lunch.
Ingrediënten:
– 2 stengels groenselderij, in dunne plakjes gesneden
– 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel honing
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kopje gehakte peterselie
Bereidingswijze:
1. Meng de groenselderij, rode ui en komkommer in een grote kom.
2. Voeg de olijfolie, citroensap, honing, zout en peper toe en meng alles goed.
3. Voeg de gehakte peterselie toe en meng alles nogmaals goed.
4. Serveer de salade direct of laat de salade een paar uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.
Eet smakelijk!