Groene tomaten

Groene tomaten zijn een heerlijke en veelzijdige ingrediënt die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we groene tomaten om een heerlijke salade te maken. De salade is fris, licht en heerlijk pittig. Het is een perfecte aanvulling op een zomerse maaltijd.

Ingrediënten:

– 4 groene tomaten, in plakjes gesneden

– 1 rode ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tomatenplakjes op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

3. Bak de tomatenplakjes in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze lichtbruin zijn.

4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 3-4 minuten, of tot ze zacht zijn.

5. Voeg de gebakken tomatenplakjes, citroensap, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.

6. Laat de salade afkoelen en voeg de koriander toe.

7. Serveer de salade met een frisse salade of als bijgerecht bij een maaltijd.

Groene tomaten

Geef een reactie

Schuiven naar boven