Groene linzen

Groene linzen zijn een heerlijke, voedzame en veelzijdige ingrediënt die je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept worden de linzen gekookt met kruiden en groenten om een smaakvolle, gezonde maaltijd te creëren. Deze maaltijd is eenvoudig te maken en is een geweldige optie voor vegetariërs. Het is ook een geweldige manier om de voedingswaarde van je maaltijd te verhogen. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes groene linzen
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng de linzen in een pan met 4 kopjes water aan de kook. Kook de linzen gedurende 15-20 minuten totdat ze gaar zijn.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel en tomaten toe en bak gedurende 5 minuten.

3. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de gekookte linzen toe en roer alles goed door elkaar. Laat de linzen nog 5 minuten koken.

5. Serveer de linzen met wat extra olijfolie en wat verse kruiden. Geniet ervan!

Groene linzen

Geef een reactie

Schuiven naar boven